30.12.13

Lamm soppa och gräddfil


Användes. 1,5 kg lamm , 2 morötter , 2 lökar , 1 palsternacka , 1 liten selleri , 1 knippe libbsticka , 4 msk ris , 3 äggulor , 1 lagerblad , 350 g grädde , 60 ml äppelvinäger, salt , peppar.

Training.
Att tvätta sina lamm , en klippa och sätta att koka i kallt vatten med en nypa salt .
Under tiden städa och tvätta grönsaker väl . Lat sjuda i 15 minuter , tillsätt sedan lök , finhackad morot , selleri och palsternacka riven uppgifter .
Lat tills grönsakerna är nästan kokta. Väl tillsätt tvättad ris , lagerblad och mer ledighet tills allt är väl kokta .
Krydda med salt och peppar . Blanda äggulorna med grädden i en stor skal .
Ta slev soppa och kyckling buljong över grädde med äggulor , rör om med en visp tills soppan nar temperaturen .
Häll grädden i grytan , elden stopp och sura äpple vinäger efter smak .
Passar smaken av salt och tillsätt hackad libbsticka .
Täck grytan och lat 10 minuter att smaksatt .


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar