22.1.14

Alkohol accelererar mental nedgang


Personer som regelbundet konsumerar för mycket alkohol i vuxen alder är i riskzonen för psykisk nedgang snabbare , vilket leder till en nedgang i minne , uppmärksamhet och koncentrationsförmaga , är slutsatsen av en studie fran University College London .

Forskning som utförs pa 5054 män och 2099 kvinnor visar att en betydande konsumtion av alkohol i aldrarna 40 och 60 kan träna en snabbare kognitiv nedgang i alderdomen .
Deltagarna ombads tre ganger inom 10 ar om mängden och typen av alkohol ( vin , öl , sprit) att konsumera vanligt. De första testerna genomfördes med den genomsnittliga aldern pa deltagarna var 56 ar gammal och sedan upprepades tva ganger , efter fem och tio ar .
Minneskapacitet bedömdes , och uppmärksamhet och uppnaendet av resonemang för att uppna ett mal . Den minnestestetbestod av att spela i en minut sa manga ord som möjligt fran en lista pa 20 ord och logiska resonemang testet bestod av 65 fragor . De utvärderade utsattes för tva tester som ställdes för att skriva i en minut sa manga ord som börjar med bokstaven S och artnamn .
Hos män , fanns det ingen skillnad när det gäller minne nedgang bland dem som inte dricker alkohol och mattliga alkoholkonsumenter . Istället , de som drack mer än 36 gram alkohol per dag (motsvarande tre och en halv koppar i denna forskning ) visade en nedgang i minne och färdigheter snabbare än mattliga alkoholkonsumenter , de blir gamla intellektuellt ytterligare 1,5 upp till 6 . Till exempel är en man i aldern 55 ar som är brukligt att dricka mer alkohol intellektuellt en sa gammal som 61 ar . Dessutom är dessa effekter betonas med ökande mängd alkohol som konsumeras .
Signifikant effekt av alkoholkonsumtion kunde inte tydligt utvärderats för kvinnor , eftersom fa av dem konsumera alkohol , men det verkar som att de skulle behöva bara tva glas alkohol per dag , jämfört med 3,5 i män för att registrera dig för att skriva en mer uttalad kognitiv nedgang .
Denna studie , liksom andra ovan , tyder pa att det i allmänhet är det osannolikt att en mattlig alkoholkonsumtion för att betona intellektuellt aldrande.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar