26.1.14

Kaffe stimulerar visuellt minne


Är för närvarande inga slutsats resultaten av en ny studie om fördelarna med denna populära dryck , som publiceras i senaste numret av tidskriften Nature .

Ett team av forskare vid Johns Hopkins University i Baltimore visade att , i det här fallet , förbättrar koffein vissa minnen under minst en dag . Hittills bevis pa den stimulerande effekten av kaffe pa minnet var ganska begränsade .
Denna grupp ledd av professor Michael Yassa har fragat de 73 frivilliga deltog i försöket för att titta pa en serie bilder som representerar objekt. Sedan hälften av de frivilliga fick en dos pa 200 milliliter av kaffe, medan den andra hälften fick placebo .
Nästa dag , de frivilliga i bada grupperna uppmanades att titta pa ett annat antal bilder , varav nagra av bilderna har visats och den föregaende dagen , medan de andra bilderna var liknande , men med vissa skillnader .
Medlemmar i de bada grupperna kunde skilja mellan de tva uppsättningarna av bilder pa ett liknande sätt , men de som drack kaffe kunde mer eller mindre uppenbara urskilja fler skillnader i fraga om de tva serier av liknande bilder .


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar