19.1.14

Eurostat reviderar EU BNP-siffror


Europeiska gemenskapernas statistikkontor ( Eurostat ) kommer att revidera upp med upp till 2,4 procentenheter till arliga bruttonationalproduktsiffrorför EU i september i ar när du växlar till det nya europeiska nationalräkenskapssystemet standard 2010, Europeiska kommissionen meddelade torsdagen.

Förändringen kommer att paverka alla siffror pa BNP och framtida datamängder .
Byta gamla systemet med det nya ENS 1995 Europeiska nationalräkenskapssystemet 2010 är en del av en global rörelse till ett nytt redovisningssystem som redan genomförts i USA sedan augusti förra aret .
Vägda genomsnittliga effekten av dessa metodförändringar pa BNP-tillväxten är 2,4 % , varav 1,9 % ( cirka 80 procent av den totala paverkan ) beror pa aktivering av forskning och utveckling ", säger EU-kommissionen i ett uttalande . " Resten beror pa metodologiska konsekvenserna av olika faktorer , varav de viktigaste är kapitaliseringen av militära utgifter är 0,1 procentenheter . "
Den största förändringen som införts genom ENS 2010 är att de belopp för forskning och utveckling kommer att beaktas investeringar och inte löpande kostnader . Dessutom kommer utgifter för militär utrustning betraktas som investeringar .
Enligt EU: s verkställande som ett resultat av denna förändring uppgifter om BNP-tillväxten i Lettland , kommer Litauen , Ungern , Polen och Rumänien vara den största noll till en procent . Den största revideringen väntas i fraga om Finland och Sverige , vars BNP skulle revideras till 4-5 procent av BNP .
I sin tur , framhaller kommissionen att effekten av förändringen är en annan bland medlemsstaterna i första hand pa grund av variationer som finns mellan medlemsstaterna när det gäller att spendera pa forskning och utveckling .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar