5.1.14

Lammgryta med grönsaker och oliver


Användning : 2 kg lammstek , 2 lökar , 1 rödlök , 1/2 liten selleri , 2 morötter , 250 g urkärnade oliver , 750 g tomatbuljong, 1 tsk krossad kummin, 1 tsk curry , 1 dl vitt vin 5 vitlök, salt, peppar, 5 matskedar olivolja.

Till marinaden :
4 msk senap , 2 msk citronsaft 5 msk olivolja , 1 tsk timjan maruntt 1 tsk hackad rosmarin 1 tsk paprikapulver .
Framställning ::
Att tvätta sin lammstek , en portion kyckling marinerad i en blandning av ovanstaende ingredienser .
Lat köttet marinera i tva timmar vid frigider.Cureti och tvätta dem väl och klackar hackad lök .
Rengör selleri och morötter , tvätta dem väl och ge dem riven böter .
Kyckling i het olivolja och tillsätt hackad lök .
Efter 1 minut , tillsätt morötter och selleri för att skrapa ihop ens tva minuter att lämna vagnen tillsammans .
Tillsätt sedan köttet och marinad komplett med skivad vitlök .
Lat värme 30-40 minuter. Lägg curry , spiskummin och oliver som pressats .
Blandning och lat värme i ytterligare fem minuter . Lägg buljong och hackade tomater , krydda med salt och peppar , häll vinet och ge det till ugnen i 40 minuter .


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar