31.1.14

Européerna äter bäst


Holländska , franska och schweiziska äter den bästa av alla pa planeten , pa den andra ytterligheten är folk i Tchad , Etiopien och Angola , sade i en studie som släpptes onsdag av den icke-statliga organisationen Oxfam Intermón .

Index " Good Enough to Eat " ( Bra nog att äta ) som utvecklats av denna organisation grundar sig pa utvärdering av fyra delar: tillgänglighet , pris och livsmedelskvalitet och hälsa i befolkningen genom kosten .
Slutresultatet topp här , sa : Nederländerna , Frankrike , Schweiz , Österrike , Belgien , Danmark , Sverige , Australien , Irland , Italien , Luxemburg och Portugal . Undernäring och brist pa tillgang till dricksvatten resurser är faktorer som har bidragit mest till korrekt placering av dessa länder i rankingen .
Nederländerna , i synnerhet stod ut fran resten av de europeiska länderna pa grund av det relativt laga priset pa mat , det lilla antalet patienter med diabetes och närings mangfald , trots att leva i detta land och manga feta människor .
Men i det afrikanska landet Tchad , som ligger i botten , är problemet inte bara det höga priset pa mat , och deras daliga kvalitet och begränsad tillgang till sjukvard, typiska situationer fattigaste länderna , där utgifterna för livsmedel är genomsnittliga , 75 % av personliga budgetar .
Nagra av de mest utvecklade inte i toppen av ställningar , förklaras av faktorer som det stora antalet överviktiga och diabetiker och höga och instabila priserna pa livsmedel , dock de vanligaste problemen i rika länder .
För livsmedelskvalitet , det bästa märket uppnatt en Island och lägsta Bangladesh och Lesotho . Eftersom fetma och diabetes , är dessa villkor vanligast i Saudiarabien och Kuwait , den andra änden är Kambodja och Bangladesh .
Enligt Oxfam Intermón , överdriven i vissa länder , ineffektiv resursanvändning och avfalls orsaker som förklarar varför hungern kvarstar i vissa delar av världen , även om " det inte finns tillräckligt med mat för alla .


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar